Keszthelyi-hegység hírei

2017. október 25.

Őszi szünetben is vár mindenkit nemzeti parkunk

Számos látogatóhelyünk nyitva tart, és változatos programokkal, túrákkal is készülünk az őszi szünet idejére.
2017. augusztus 4.

Időutazás a Balaton mellékén

A Természet Búvár Magazin 2017/4. számában megjelent a 20 éves Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról szóló cikkünk, "Időutazás a Balaton mellékén" címmel.
2017. május 2.

Szeszélyes április

Horváth Melitta, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa a szeszélyes áprilist kapta lencsevégre.
2017. április 26.

Idén is Nyitott Balaton

A Balatoni Regionális TDM Szövetség – szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel – 2017 tavaszán is megszervezi a Nyitott Balaton programsorozatot, amelyhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott.
2017. március 29.

Így épül a békaterelő

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai közösségi munkával építettek fel 750 méteres szakaszon a Vidornya-láp nyugati oldalán egy kétéltű és hüllő terelő kerítést.
2017. március 23.

Rajzpályázat - A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban jártam

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdet 20. évfordulója alkalmából. Olyan rajzokat várunk, amelyeken legkedvesebb élményeitek elevenednek meg.
2017. január 13.

Elmarad a 2017. január 13-ra meghirdetett Holdfénytúra

Értesítünk minden kedves érdeklődőt, hogy betegség miatt elmarad a 2017. január 13. estére meghirdetett Holdfénytúra a Tátikára
2016. október 24.

Élménybeszámoló a Földünkért Világnapi túráról

A reggeli hideg és ködfátyol ellenére 10 órakor ragyogó napsütés várta a túrázni vágyókat Balatongyörökön, a Szépkilátónál.
2016. szeptember 16.

Földalatti kincseskamra: Csodabogyós-barlang

2016. szeptember 13. # gyereabalatonra | Deli Kitti, a száguldó riporter élménybeszámolója
2016. szeptember 7.

Őszi Nyitott Balaton programjaink

A Balatoni Regionális TDM Szövetség – szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel – ősszel is megszervezi a Nyitott Balaton programsorozatot, amelyhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott.
2016. július 12.

Fussunk neki a Kéknek!

Az Országos Kéktúra (OKT) 1160 kilométeres távját már sokan teljesítették, jellemzően egy normál gyalogtúra ütemében. A Kék Csapat 3 tagja most 1 hét alatt, egymást váltva, "nonstop üzemmódban" futja végig az OKT-t. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 3 munkatársa július 13-án 9,5 km-es szakaszon csatlakozik a futókhoz...
2016. május 3.

Turistajelzések felújítása a Keszthelyi-hegységben

Zalaszántó térségében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság – Sinka Gábor természetvédelmi őr koordinálásával – turistajelzéseket újított fel, melynek egyik fontos eredménye, hogy az országos kék túra már a valóságban is elhalad a Kotsy-vízimalom bemutatóhelyünk mellett.
2016. március 25.

Kedvezményre jogosító kupon a Csodabogyós-barlang extrém túráira!

A kuponok kiadása 2016. március 25-től 2016. május 31-ig tart.
2016. március 1.

Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzetipark-igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.
2016. március 1.

Új extrém barlangtúra a Csodabogyós-barlangban

Március 12-től nyílik az extrém 2. barlangi kalandtúra útvonala, amely a már régóta elérhető extrém túrához képest fokozottabb fizikai igénybevételt jelent, ugyanakkor megmutatja a Csodabogyós-barlang igazi arcát:
2016. február 3.

Csodabogyóval koronázott cseppkőkincsek

A Balaton partján, az Afrika Múzeumnál legelésző zebrák mögött, a karsztbokorerdőből fehéren világító mészkőszirtekkel megtámasztott Ederics-hegy keleti oldalában nyílik hazánk kilencedik leghosszabb barlangja, a fokozottan védett Csodabogyós-barlang.
2016. január 29.

Eddig 150 ezren voltak kíváncsiak a felújított Tapolcai-tavasbarlangra

travelo / MTI | 2016. január 26. | Csaknem 150 ezren látogattak el a tavaly év elején megnyílt Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba, a Hegyestű vulkánjára pedig 42 ezren voltak kíváncsiak. A Bakony–Balaton Geopark területén több helyszínt érintő fejlesztés fejeződött be 2015-ben.
2015. december 3.

Barlangi fotózás a Csodabogyós-barlangban

Előzmények: ​Az elmúlt évek során több alkalommal is jártam a barlangban, és igyekeztem a föld alatti világ minél több szépségét fényképeken is megörökíteni, hogy azoknak is megmutathassuk ezt a meseországot, akik nem tudnak vagy nem akarnak oda lemenni.