110 éves Magyarország történelmi ásványvize, a Theodora

Idén ünnepli 110 éves születésnapját hazánk legtradicionálisabb ásványvize, a Theodora.

A jeles évforduló alkalmából a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság újabb öt évvel hosszabbította meg a közel 20 éves múltra visszatekintő együttműködését, valamint az ünenpség vendégei lovaskocsival járhatták be az idén felújított Theodora tanösvényt. Az esemény apropóján Magyarország egyik legmodernebb, környezettudatos üzemét is átadták Kékkúton. 

" A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. mindig is kincsként tekintett a hazai ásványvizekre - legyen szó a Szentkirályiról vagy a Theodoráról -, és felbecsülhetetlen értékként óvja azokat. A Theodora forrás a gyönyörű Káli-medencében található, ezért itt még inkább előtérbe kerül a természetvédelem." - mondta el Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: "Külön öröm számunkra, hogy e történelmi ásványvíz 110 éves születésnapján kifejezhetjük környezete iránti elköteleződésünket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal kötött szerződés meghosszabbításával, illetve a Theodora tanösvény felújításával." 

"Kiemelkedően fontos szerepe van a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság életében a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-vel való együttműködésnek. A ma hivatalosan átadott, felújított Theodora tanösvény is azt mutatja, hogy van tennivaló a környezeti értékek megóvása érdekében, és örömmel tölt el, hogy ebben a munkában ilyen kitartó segítséget kapunk." - tette hozzá Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. 

Forrás: Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. 

A Naplóban megjelent cikkek itt olvashatóak:
2017.05.13. 
2017.05.15. 

Dokumentumok